olielamp verticaal

De schuur van pa met een olielamp voor als de stroom uitviel. De schuur fungeerde vooral als fietsenmakerij. Oud gereedschap vond je er en kogellagervet, maar ook een vogelhok met parkieten of ander tropisch goed.

DSC_0475

De dijk is van Terschelling, met op de voorgrond bloeiend gras.

SONY DSC

Aan de schuur was een rijp-web. De spin zit waarschijnlijk binnen.

slide01

Neef Ruben, klokkenmaker – dejongrestauraties.nl

 

 

 

 

 

 

foto 1

Klok van pa en ma Pols, trouwgeschenk. Kortgeleden gerestaureerd door neef Ruben, gecertificeerd klokkenmaker

cropped-DSC01420.jpg

Binnenwerk van de gerestaureerde pendule

foto 2

De pendule van pa en ma Pols, gerestaureerd door neef Ruben

Schermafbeelding 2014-05-27 om 21.21.35

Prachtig boek van Simon Rozendaal over de geschiedenis van Katendrecht

 

DSC_0268

Bellen, geblazen door een van de kleinkinderen, hebben alle kleuren van de regenboog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het overlijden van een dierbaar persoon of huisdier hoor je regelmatig dat mensen zinvol toeval ervaren. Bijvoorbeeld doordat er tijdens de crematie of begrafenis een regenboog verschijnt. Een mooi voorbeeld hiervan is de uitvaart van Harry Mulisch op 6 november 2010. Op het moment dat de beige rondvaartboot met aan boord de doodskist van Harry Mulisch onder de Utrechtsebrug in Amsterdam doorvoer, verscheen aan de hemel een heldere regenboog. Hij bleef te zien totdat de boot een kwartier later aanmeerde bij begraafplaats Zorgvlied. Iedereen was onder de indruk. ‘Harry zou zijn vraagtekens hebben gezet bij de toevalligheid hiervan’, aldus een spreker aan het graf. Ook kranten maakten er melding van, zoals het NRC: ‘ “Dit is ongelooflijk.” „Zoiets verzin je niet.” „Uncanny.” De toeschouwers aan de linkeroever van de Amstel, vanmiddag om kwart over twee, struikelden over hun woorden van verbazing.’

Schermafbeelding 2014-10-03 om 05.36.26

toen

Het gezin Pols, toentertijd woonachtig op de Lageweg 58 te Ouderkerk aan den IJssel, kort na de geboorde van de jongste.